Marta Johansen

Marta Johansen

For litt over ett år siden opprettet jeg en blogg. Det som stoppet meg fra å ikke starte før var fordi jeg var redd for hva andre kom til å synes om meg.


Jeg hadde ikke nok selvtillit og var livredd for at andre skulle bekrefte det jeg tenkte om meg selv. Jeg var jo ikke noe typisk blogger om man tenker på utseende. Men hva er en typisk blogger? Må man være tynn, leve glamour livet og ha et vakkert fjes?

Det var ekstra vondt første gang jeg mottok den hetsen jeg fryktet. De få menneskene som fant glede i å skrive at jeg var tjukk eller stygg bekreftet de tankene jeg hadde om meg selv den gang, og det gjorde alt mye verre. I dag er jeg ett par tusen lesere rikere og mottar hets som om jeg skulle vært en toppblogger på ti ganger så mange lesere som det jeg har. Og da lurer jeg på, er det ikke plass til slike som meg i bloggverden? Mener de at jeg må forandre meg slik at jeg ligner på de andre?

Nå har jeg stilt opp i kampanjen til Change - noe jeg aldri trodde jeg skulle tørre! Men fy søren så glad jeg er for det! Både i bloggverden, tv og i reklamebransjen burde menneskene bli gjenspeilt som de som går på gaten. De vi ser hver dag rett og slett. Det bør være oppnåelig, friskt og naturlig. Nettopp derfor føler jeg at dette passet meg. Jeg vil at min kropp skal være akseptert og at det skal være rom for å være både mindre og større. Mangfold. Aksept. Rom for å være seg selv.

Jeg gleder meg til å høre hvilken respons vi får på dette og håper Norge er klar for flere kropper, former, farger og størrelser. Tusen takk til Change som bidrar til et sunnere og mer avslappet kroppsfokus der vi tar i mot alle kropper!

#SisterhoodbyChange