Iselin hals

Iselin hals

Jeg heter Iselin, er 23 år og jeg er fornøyd med kroppen min! Det er ikke mange som sier dette, og hvorfor det? Hvorfor kan ikke flotte jenter i ulike fasonger si til seg selv at en er fin? At en er god nok?


I dagens samfunn er det ikke lov å like seg selv, og vi må alle tenke på denne Janteloven. Jeg har en ting å si – fuck janteloven! Vær fornøyd med deg selv, og vær glad i den du er. Vi er alle mer enn en kropp. Vi er noens mor, datter, kjæreste, venninne, søster, tante, niese, bestemor og barnebarn.

Jeg har alltid vært en jente med bein i nesen og stor personlighet. Jeg har alltid gått min egen vei og aldri brydd meg om hva noen syntes om meg. Men for noen år siden ble jeg veldig glad i å trene på treningssenter, først med sunne verdier. «Hva mener du med sunne verdier» tenker du nå? Alt som har med trening å gjøre er jo sunt? Dette er FEIL. Selvfølgelig er det sunt å trene, og jeg elsker det den dag i dag – men det er et skille mellom sunn trening hvor en trener et par ganger i uken og har en sunn livsstil med kosekvelder på lørdager – og denne andre treningen hvor en blir psykisk syk og blir besatt på å telle kalorier, karbs, proteiner, og ikke lenger kan være med på jentekvelder fordi det ødelegger opplegget ditt. Det er faktisk så alvorlig at det er kommet en ny spiseforstyrrelse som omhandler akkurat dette. Det ble et vendepunkt og jeg begynte å lure på hvorfor trening ikke lenger var gøy. Nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg aksepterer cellulittene mine og at kurvene mine er fine, jeg er god nok. Jeg liker fremdeles å trene, jeg sover bedre om natten, får mer energi og ut frustrasjon – men jeg koser meg i helgene og jeg sier ikke nei takk til en jentekveld eller å spise digg med familien.

Jeg lurer på hvorfor vi skal jakte på «den perfekte kroppen», denne malen som er den gylne middelvei til bekreftelse. Hvem har laget denne malen? Er det Instagram kanskje? Eller er det meg og deg som er sykt flink til å ta en bra selfie med den rette vinkelen? Hvorfor er det kult å ha masse likes på et bilde? Når sikkert over halvparten av oss kjøper følgere og likes. Alt er så falskt, og vi er alle avhengige av det. Det er på tide å slutte. Slutte å jage etter kroppen man aldri får (som man for øvrig ikke får med mindre man gjør som bloggerne og tar butlifts, restylane og silikon både her og der). Når ble det unormal å være normal? Jeg er lei, jeg er ferdig. Jeg har en fin kropp, og det har du også.

Sisterhoodbychange er et fantastisk SUNT bidrag til samfunnet, som jeg bare måtte være en del av. Budskapet er så viktig, og jeg håper jeg kan bidra med noe positivt og kanskje gi noen en ”wake up call”. Jeg fikk møte de andre kvinnene. Vi var alle i ulike fasonger og nyanser og alle var så fantastisk flotte! Under denne reisen har alle jentene backet hverandre opp og støttet hverandre, vi lyttet til hverandres tekster og ble så inspirert av hverandre. CHANGE var utrolig profesjonelle og vi jentene ble utrolig godt ivaretatt. Tusen takk for at jeg fikk være med på dette eventyret.

Vær stolt over deg selv, ”Be the Change”.

#SisterhoodbyChange