Iselin Bestvold

Iselin Bestvold

Hvorfor søkte jeg om å bli med i denne kampanjen? Da jeg så annonsen på Facebook så var det ikke noe valg. Jeg skjønte at jeg måtte søke. Dette er min mulighet til å vise frem det arbeidet jeg gjør.


Noen ganger opplever man de ekle situasjonene, hvor en person ser på deg med et dømmende blikk. Jeg får følelsen av at de setter meg i bås som en lat, overspisende og dum person. Fordi det er det filmer og media fremstiller. Skummelt med en bransje hvor overvektige mennesker (spesielt i amerikanske filmer) blir fremstilt som mobbeoffer og den dumme venninnen som driter seg ut hele tiden. Så går det over når de får snakket med meg. Jeg spiller en monologforestilling om dette med kvinner og kropp. Det er et tema som er veldig aktuelt, men jeg synes det er for mye prat. De menneskene som fremstilles er ofte ungdommer hvor alt er vanskelig og dagens samfunn er forferdelig. Jeg mener denne situasjonen bør få høre at man må gi mer faen, og ikke vente på at samfunnet endrer seg.

Skuespillere generelt er veldig like. Det lett for å danne seg en gjeng med en type utseende. Man ser ofte bra ut, og sjeldent at man er overvektig eller utenfor malen. Skuespillere skal speile samfunnet, det gjør det ikke i dag. Selvfølgelig skal det være både tynne og kraftige mennesker, det skal være mangfold. Hvorfor kan vi ikke bare godta at vi er ulike og være interessert i hverandre som mennesker. Vi må ikke presses inn i en mal vi tror finnes for å bli godtatt av seg selv eller andre?

Klær passer ikke i butikker, okei, men vi har plus size avdelinger og andre butikker med egne klær. Selvfølgelig skal det koste en tusenlapp mer enn andre klær. Jeg har kommet frem til at jeg gir faen, men kan man gjøre det? Når folk sier til deg at det bare er å trene mer og spise mindre. Godtar andre at du er fornøyd med deg selv? Jeg tror man skal puste en ekstra gang og bare gi blanke. Jeg er fornøyd med meg selv.

Takk Change for at jeg får være med på å få frem viktig budskap, og at dere satser på ekte kvinner. Jeg har hatt det gøy og dere gir meg trua!

#SisterhoodbyChange