Elisabeth Andersen

Elisabeth Andersen

Jeg er en høy kvinne med viking-kropp. Jeg må gå i plus-size avdelingene for å finne klær. Når jeg skal finne sko må jeg gå på herreavdelingen for det er sjeldent jeg finner damesko i størrelse 42-43.


Men på Change finner jeg alltid undertøy som passer – og som i tillegg er pent! Jeg bruker K i cup og det er ikke akkurat det man finner på Hennes & Mauritz. Det er fem-seks år siden jeg oppdaget Change og har handlet alle mine BH’er og bikinier der siden.

Derfor var jeg veldig glad når Change annonserte etter kvinner i alle størrelser og aldre, som kunne være deres nye ambassadører. Det er jo slik vi kvinner er, vi er forskjellige.

Så jeg meldte meg på, i et øyeblikk som var noe preget av impulsivitet og følelser.  Men ikke trodde jeg at jeg skulle få være med på kampanjen. Jeg er 49 år, jeg er bestemor, jeg veier et tresifret tall. Og nå skal jeg være undertøysmodell?? Og de mener det??

Reklameindustrien har blitt beskyldt for å bidra til pornokulturen. Nå viser Change at de kan gå en annen vei. Det er så utrolig modig gjort!

Men tiden før kampanjen ble jeg plaget av tvil. De har jo ikke valgt riktig modell, tenkte jeg. Jeg har jo både valker og strekkmerker. Og er de klar over at jeg har rare tenner?? Det var DA, når jeg hadde gått og hatt denne angsten i magen noen timer, at jeg tok meg i det. Det er jo nettopp derfor jeg skal være med! Jeg har nå en mulighet nå til å ta et oppgjør med kvinners store byrde, skam. Og da visste jeg at det er nettopp ikke komplekser jeg skal snakke om.  Jeg vil snakke om at vi kan velge å ikke ha skam. For selv om følelsen av skam kommer snikende i mange anledninger så betyr det ikke at vi skal ta den inn Vi kan sette den til side. Vi blir jo ikke akkurat noe penere av å skamme oss.  Skam fungerer jo ikke! Skam tar bare fra deg livskraft og glede!

Jeg er utrolig glad for å få muligheten til å fronte en undertøyskampanje, nettopp fordi jeg ikke er en slank, ung og slående vakker modelltype!

#SisterhoodbyChange