Ane Gyllstrøm

Ane Gyllstrøm


Er du en av dem? En av oss? Ja, jeg regner med det, vi har vel alle vært der på ett eller annet tidspunkt. Vi står foran speilet og dømmer oss selv. Kanskje vi skulle ønske vi hadde krøllete hår, sprettrumpe, grønne øyne eller flat mage. Så vi krøller håret til flisene brenner opp, squatter opp trappen med middagsposene, kjøper linser og tar sit-ups. Likevel blir vi aldri fornøyd.

Jeg har scrollet meg gjennom treningsprofiler på Instagram mens jeg strammer rompa foran speilet selv. Jeg har rullet rundt på gulvet og prøvd forskjellige øvelser og blitt like skuffet hver gang jeg ikke ser resultater dagen etter. Ikke fordi jeg vil bli tynn, men fordi jeg vil få muskler på kroppen. For, kroppspress har jeg kjent på fra jeg var liten og før sosiale medier. Jeg er spebygd. Jeg har hverken hofte, rompe eller pupper. Det er ikke så kult å høre “herregud så lite former du har, er du en gutt eller”, spesielt ikke når man er så ung. Kroppspress er så mye mer enn at noen havner utenfor normalen tykk eller tynn.

Men vet dere? Dette har jeg funnet ut av nå i voksen alder: Det handler ikke om kroppen min. Det handler om hodet og hjertet. Det lengste forholdet jeg noensinne vil ha, det er til dem, så nå er det på tide å gi dem den kjærligheten de fortjener. Stå foran speilet og si “hei du, shit så fin du er i dag, jeg liker deg.”